Bernardo angelini david casino Zigzag architecure, Madrid, Spain

Bernardo angelini david casino, zigzag arquitectura

Be the first to comment Zigzag architecure give an insight on how to re-model traditional social housing Zigzag is a young studio dedicated to architecture, urbanism and design founded in by David Casino and Bernardo Angelini, currently based in Madrid, Spain.

About this blog

The daytime areas face the inner plaza and have large windows to profit from the valuable sunlight in Asturias, while the night areas, with more controlled openings and equipped with blinds, face the city. Folded iron plate structure of 18x4 mm and screwed to the central support of the spindle.

Ffxiv max materia slots

Varnish pinewood white finish, stratify or upholstered Structure: An inner world that takes us back to the fields that could no longer be seen, an urban room with fragmented borders, attracting the inhabitants of Mieres through its doors, open to the city.

Once inside the building we looked for a rural reference, a return to nature and the origins of the site, the Asturian traditional porch, the use of wood, which reminds us, through its vertical rhythms, of the forests of the nearby mountains.

Double peppers slot machine

Their work aims are innovating and investigating new architectonic typologies adapted to new users and social models. Their first aim was to recover this double quality of the place, making the project urban and rural at the same time.

It is built with panels of dark grey steel corrugated sheets, and is treated as a protective shell and as a continuous rugged casing in which the edges are rounded.

Zigzag architecure give an insight on how to re-model traditional social housing

The firm wanted the building to match the environment, voids and cuttings which allowed the view of the mountains in the empty spaces between the buildings, fragments of the Asturian landscape in the distance, enabling the sun and the air to enter the inner space at the same time. The dual nature of the project results in a double material configuration.

The building also captures solar energy through the panels installed on the flat roofs to support partly the production of hot water. This mixing is the result of two traditional stools, the high industrial and domestic low stool.

One of the most interesting characteristics that you notice once you get to the place is that despite being in the middle of an urban building mass, you can find limited views of the fields and meadows in the valley located in the higher part of the surrounding mountains. The day spaces of the apartments face the plaza, hence generating activity in its surrounding facades. Siamoo also aims to incorporate IMASOTO classical elements, such as metal screw height adjustment, giving you bernardo angelini david casino flexibility and functional possibilities to all.

Sports edge xt-4 slot drain

Once inside the building the team looked for a rural reference, a return to nature and the origins of the site, the Asturian traditional porch, the use of wood, which reminds us, through its vertical rhythms, of the forests of the nearby mountains.

Siamoo aims to investigate the idea of individuality and simultaneous duality; relations that arise between objects that are two one at a time. A radiant floor system with centralized heat production and individual distribution has been installed, completed with a simple home domotic system which, among other features, allows control of the facility.

The combination of both movements allows the two entities together by setting a single surface. The landscaped green areas are slightly higher, containing the spaces for the exclusive use of the ground floor apartments, separating them from the public circulation areas.

Seven luck casino seul

The terrace, one meter deep, is presented as a visual and spatial extension of the apartment. It was essential to model the rigid traditional urban block of seven different heights to end up building a new volume of variable heights three to seven storiescontaining the complete residential programme required.

Average temperatures casino nsw

The outer skin serves as facade and cover at the same time. What used to be a stool now can also be a support table, or vice versa. On the one hand the urban face materializes in steel and brings back the more industrial and mining image of Mieres, the former main economic engine of the city.

Slot dreams

The following project is their Vivazz, Mieres Social housing, social dwellings. The housing units were generated adding up consecutive 2. One of the most interesting characteristics about the project is that you notice rib slot catia you get to the place is that despite being in the middle of an urban building mass, you can find limited views of the fields and meadows in the valley located in the higher part of the surrounding mountains.

Blackjack ski vertical

Above the ground the system is mixed, based on one-way concrete slabs on standardized tubular supports and steel bracings which allowed faster implementation, and greater economy and clearness of the space. Facades, dialogues with memory The dual nature of the project results bernardo angelini david casino a double material configuration. The houses are organized by means of a central core of bathrooms that divides them into day and night spaces.

Improvements in social housing

Zigzag is an architectural way of thinking and working based on the search for alternatives and side paths which promote simple solutions with a rich and a complex content; a process in which the pursuit of clarity and the power of ideas are crucial; ideas which attempt to respond to opportunities, context and place in a contemporary way.

Their research and proposals, as far as social housing is concerned, are outstanding. It consists of two stools that although states, have their own personality.

Roulette bird

The new link between the two can break function and classical understanding of this type of furniture, which establishes new relationships and uses. Housing Units The housing units share the urban and rural vision of the project. Our first aim was to recover this double quality of the place, making the project urban and rural at the same time.

Folded iron plate of 18x6 mm for the footrest. The structural underground system consists of a large slab of foundation and a structure of concrete walls and pillars. It is intended to serve as an exterior gallery made of wooden planks bordering the entire inner perimeter of the building.

The access was designed by breaking the block in two of its corners, creating diagonal space tension.

Search form

Opening the block was another of our priorities, and we managed to avoid turning the interior space into a forgotten back area, making it the center of the social meeting of its inhabitants as well as a place worth seeing.

The inside of the building has a double skin, a transparent one formed by large windows that define the inner space of the apartments, and another one composed of movable wooden shutters that characterise the terraces, allowing the user to control solar radiation and have the necessary degree of privacy at all times. The inside of the building has a double skin, a transparent one formed by large windows that define the inner space of the apartments, and another one composed of movable wooden shutters that characterize the terraces, allowing the user to control solar radiation and have the necessary degree of privacy at all times.